Το Twitter θα τερματίσει τη λειτουργία των εφαρμογών TweetDeck για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της έκδοσης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως ανακοίνωσε η εταιρία την περασμένη Δευτέρα.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να παραλείψει και την κατάργηση της εφαρμογής για Facebook, συνεχίζοντας τη μάχη μεταξύ των μεγαλύτερων «παικτών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την απογοήτευση των χρηστών της εφαρμογής, που αντανακλώντας με αυτόν τον τρόπο τη δημοτικότητά του TweetDeck ανάμεσα στους ενεργούς χρήστες τους Twitter.

Οι εκδόσεις TweetDeckAir καθώς και αυτές για iOS και Αndroid θα αφαιρεθούν από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα τον ερχόμενο Μάιο, με τη λειτουργία τους να τερματίζεται αμέσως μετά, σύμφωνα με δημοσίευση στο blog της εφαρμογής.

«Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό προϊόν που καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, θα πάμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη στις σύγχρονες, web-based εκδόσεις του TweetDeck» είναι η θέση της εταιρίας.

«Διπλασιάζοντας τις προσπάθειες για την εμπειρία web του TweetDeck σε συνδυασμό με τη διακοπή της υποστήριξης των εφαρμογών, είναι μια αντανάκλαση της προτίμησης των ενεργών χρηστών του TweetDeck», ενώ αργότερα συνεχίζει προσθέτοντας «για όσους από εσάς δυσανασχέτησε από αυτή την αλλαγή, δεχθείτε την ειλικρινή συγγνώμη μας».