Σε ένα πρωτοποριακό, πδιαδραστικό ίνακα εργάζεται η Microsoft. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός πίνακα που θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τα σχέδια του χρήστη και να τα ολοκληρώνει αυτόματα μόνος του.

Το πρωτότυπο του «SketchInsight», όπως είναι η ονομασία του πίνακα, θα αποκαλυφθεί στην Techfest, την ετήσια διοργάνωση με τη συμμετοχή ερευνητών.

Ο ψηφιακός καμβάς είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να βοηθά τους χρήστες να αναλύουν μεγάλο όγκο δεδομένων προερχόμενο από διάφορες πηγές. Το «σχέδιο», σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να επεκτείνεται η αφήγηση μέσω animation με διαδραστικές τεχνολογίες, ώστε να δημιουργείται μια νέα μέθοδος παρουσίασης με δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο οικονομικό έτος, η Microsoft δαπάνησε 9,8 δισ. δολάρια στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Παρότι το ποσό φαντάζει αστρονομικό, η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung την ξεπέρασε, με 10,5 δισ. δολάρια σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης. Από την πλευρά της, η Apple ξόδεψε 3,4 δισ. δολάρια, η Google δαπάνησε 6,8 δισ. δολάρια ενώ η Sony 4,6 δισ. δολάρια.