Η Fujitsu μάς έχει συνηθίσει σε high end συσκευές smartphone που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα «έξυπνα» κινητά.

Έτσι, μετά το «μπαστούνι της επόμενης γενιάς», η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα smartphone ειδικά για ηλικιωμένους.

Το Stylistic S-01 είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Η συσκευή τρέχει το λειτουργικό σύστημα Google Android, αλλά με τροποποιημένη την τεχνολογία διεπαφής με το χρήστη.

Η οθόνη είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιλαμβάνεται πότε κάποιο κουμπί πιέζεται κατά λάθος, ενώ η διάταξη των εικονιδίων το καθιστά εξαιρετικά εύκολο στη χρήση.

Επιπλέον, το τηλέφωνο αλλάζει τη συχνότητα των ήχων του, ώστε να ακούγονται πιο εύκολα από τους ηλικιωμένους που συχνά πάσχουν από βαρηκοΐα.

Στο πίσω του μέρος, έχει ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης , που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ατυχήματος. Όταν πατηθεί, η συσκευή αναλαμβάνει να «επικοινωνήσει» με μια σειρά αριθμών που έχουν επιλεχθεί μέχρι κάποια κλήση να απαντηθεί.

Το smartphone θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη φέτος τον Ιούνιο (αρχικά στη Γαλλία).