Η Umano είναι μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή εύρεσης άρθρων, που σας επιτρέπει να ακούσετε πραγματικούς ανθρώπους να σας διαβάζουν τις ειδήσεις.

Μερικές από τις δυνατότητες που δίνει η εφαρμογή στους χρήστες, είναι η αναζήτηση άρθρων, η επισκόπηση των άρθρων που έχουν επιλέξει οι «φίλοι» τους και η δημιουργία λίστας αναπαραγωγής των άρθρων που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Επίσης μπορούν να αποθηκεύσουν τα άρθρα στη συσκευή τους ώστε να τα διαβάσουν ή να ακούσουν αργότερα, ακόμα και χωρίς την προϋπόθεση σύνδεσης στο ίντερνετ. Επιπλέον έχουν την επιλογή να μοιράζονται τα άρθρα που διαλέγουν και να τα μοιράζονται με τους γνωστούς τους.

Η εφαρμογή είχε αρχικά κυκλοφορήσει για την πλατφόρμα του iOS, που διέθεσε τη νέα έκδοση 1.5.0, ενώ στο σύστημα της Google παρουσιάστηκε αργότερα με την τρέχουσα έκδοση να είναι η 1.1.2.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής επικεντρώνεται κυρίως σε διορθώσεις στον κώδικα (bug fixes), στον ανασχεδιασμό του player, περισσότερες «φωνές» για να διαλέξετε ποια σας αρέσει να ακούτε, αλλά και την προσθήκη φίλτρων για την καλύτερη αναζήτηση άρθρων.

Θα βρείτε την εφαρμογή στο App Store της Apple και στο Goole Play δωρεάν.