Είναι γνωστό πως πλέον το Facebook έχει γίνει μία τεράστια παγκόσμια δύναμη στο χώρο του Διαδικτύου. Χθες μάλιστα, ένα προγραμματιστικό λάθος, φρόντισε να μας το αποδείξει «κόβοντας» την είσοδο σε όσες σελίδες έχουν ενσωματώσει το «Like» button.

Το λάθος αφορούσε το Facebook Connect API και ουσιαστικά ανακατευθύνει τον κάθε χρήστη, που προσπαθούσε να μπει σε μία ιστοσελίδα, σε μία σελίδα σφάλματος του κοινωνικού δικτύου. Ουσιαστικά, δηλαδή στην κατάρρευση όλου το Internet, αφού οι περισσότερες σελίδες πλέον έχουν ενσωματώσει αυτή την επιλογή.

Το όλο θέμα διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι τεχνικοί του Facebook να δώσουν λύση στο πρόβλημα, με τους εκπροσώπους τύπου να δηλώνουν πως «για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αντιμετωπίσαμε ένα προγραμματιστικό λάθος, που είχε σαν αποτέλεσμα την ανακατεύθυνση των χρηστών, από τρίτες ιστοσελίδες, στη σελίδα μας. Το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα και πλέον η σύνδεση σας στην υπηρεσία μας αποκαταστάθηκε».

Το πρόβλημα εμφανίστηκε σε χρήστες που είχαν συνδεθεί ταυτόχρονα στο Facebook και σε άλλες σελίδες και είχαν συνδέσει τους λογαριασμούς τους. Αν και το όλο πρόβλημα κράτησε μόλις μερικά λεπτά, γίνεται ξεκάθαρο το πόσο σημαντικό έχει γίνει το Facebook στην σωστή λειτουργία ακόμα και πολλών άλλων σημαντικών σελίδων.