Η κυκλοφορία του νέου Ubuntu OS για το Google Nexus έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του μήνα, όμως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για να δούμε μία συσκευή που θα είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για το λειτουργικό σύστημα της Canonical.

Ο ιδρυτής της Canonical, Mark Shuttleworth σύμφωνα με δημοσίευμα του Wall Street Journal, δήλωσε πως οι Ubuntu συσκευές θα κάνουν την εμφάνισή τους σε δύο μεγάλες γεωγραφικές αγορές, τον ερχόμενο Οκτώβριο, και πως το νέο λειτουργικό έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των εταιρειών παροχής κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα, ανοιχτού κώδικα, που θα αφήνει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στο χρήστη, και που σίγουρα όσοι χρησιμοποιούν Linux και στους σταθερούς υπολογιστές τους, το περιμένουν πώς και πώς.

Ο Shattleworth πάντως απέφυγε να ανακοινώσει το ποιες θα είναι οι «δύο μεγάλες αγορές», από τις οποίες θα ξεκινήσει την πορεία του το νέο λειτουργικό καθώς επίσης και ποιες θα είναι οι εταιρείες που θα δημιουργήσουν τις πρώτες συσκευές που θα «τρέχουν» αποκλειστικά τα Ubuntu.