Σε δημοσκόπηση που πρόσφατα πραγματοποίησε η Microsoft μέσω του MSN σε 13 χώρες της Ευρώπης, έξι στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι καθημερινές τους υποχρεώσεις τους στερούν χρόνο από δραστηριότητες που αγαπούν περισσότερο.

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί (47%), παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον μία έως δύο ώρες ημερησίως με την υιοθέτηση ενός αποτελεσματικότερου τρόπου διαχείρισης του προγράμματός τους. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 547,5 ώρες ανά έτος ή περίπου 23 ημέρες ελεύθερου χρόνου – χρόνος που θα μπορούσε να αφιερωθεί στην οικογένεια και τους φίλους. Επιπλέον, το ένα τέταρτο (25%) δήλωσε ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα, με αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποχρεώσεών του.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση που δήλωσε ότι με καλύτερη διαχείριση προσωπικών εργασιών θα εξοικονομούσε μία με δύο ώρες ημερησίως ανήλθε στο 41%, ενώ δύο με τέσσερις ώρες το 26%.

Τα αποτελέσματα τις δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν σε συνδυασμό με τη ευρεία διάθεση του νέου Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει ανθρώπους με βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα, ώστε να διαχειρίζονται ευκολότερα τις υποχρεώσεις τους, χρησιμοποιώντας PC ή Mac.

Ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής φαίνεται να επηρεάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων που προσπαθούν να εξισορροπήσουν όλες τις προσωπικές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Η δημοσκόπηση στο MSN, στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 7000 ερωτηθέντες από 13 χώρες της Ευρώπης (ανάμεσα σε αυτούς 804 άτομα από Ελλάδα), ανέδειξε ότι πάνω από ένας στους τρεις (38%), πιστεύει ότι το να κερδίσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τη προσωπική του ζωή θα ήταν ανεκτίμητης αξίας.

Ωστόσο, μόνο το 47% των ερωτηθέντων – αντίστοιχα το 53% των απαντήσεων από Ελλάδα – δήλωσε ότι η τεχνολογία τους βοηθάει στην οργάνωση και την εξοικονόμηση χρόνου, με το ένα τρίτο (29%, αντίστοιχα σε Ελλάδα 30%) να ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση καθημερινών εργασιών, ωστόσο θα ήθελε να είναι ευκολότερη στη χρήση, ενώ το ένα τέταρτο (24% – Ελλάδα 17%) παραδέχθηκε ότι δεν έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με τη σημερινή τεχνολογία για να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.

«Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σε μια εποχή με πληθώρα τεχνολογικών εργαλείων, όπως tablets, φορητοί υπολογιστές και PCs, περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους δεν αξιοποιούν πλήρως τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη – ιδιαίτερα όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει σημαντικό ελεύθερο χρόνο, με αποτελεσματικότερη διαχείριση υποχρεώσεων», δήλωσε η κα Μαρία Τσιλίρα, Office Division Business Group Lead της Microsoft Ελλάς. «Ο περισσότερος κόσμος είναι εξοικειωμένος με το Office, έχοντας χρησιμοποιήσει κάποια από τις εφαρμογές του για το σχολείο ή για εργασία, αλλά με το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση, έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να διαχειριστούν και να οργανώσουν αποτελεσματικότερα τις καθημερινές τους υποχρεώσεις και εργασίες. Διαθέτουμε το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση ως συνδρομητική υπηρεσία, επειδή προσφέρει την ευελιξία και την ευκολία που χρειάζονται οι καταναλωτές σήμερα – δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το Office σε έως πέντε συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των tablets, PCs και Macs, προκειμένου να παραμένουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένεια τους».

Η συνδρομητική υπηρεσία του Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση παρέχει στο χρήστη άμεση πρόσβαση στα προσωπικά του αρχεία οπουδήποτε και αν βρίσκεται και μέσω οποιασδήποτε συσκευής. Εκτός από την on-demand πρόσβαση στις τελευταίες εφαρμογές του Office, οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθούν από premium υπηρεσίες, όπως επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο SkyDrive και χρόνο ομιλίας σε όλο τον κόσμο με το Skype.

Συμβουλές για τη χρήση του Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση για εξοικονόμηση χρόνου:

1. Μην φεύγετε πλέον ποτέ από το σούπερ μάρκετ χωρίς να έχετε πάρει όσα χρειάζεστε – ενημερώστε τη λίστα με τα ψώνια σας στο OneNote, ώστε εσείς και η οικογένειά σας να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν και να την ενημερώνετε οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

2. Ελαχιστοποιείστε την ανταλλαγή e-mail και γραπτών μηνυμάτων με τη διαχείριση της οικογενειακής ατζέντας και την οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων χρησιμοποιώντας το Outlook και το Office 365 Premium για Οικιακή Χρήση.

3. Μειώστε τις μετακινήσεις και τη μεταφορά των παιδιών σας σε ομάδες μελέτης: οι μαθητές μπορούν να μοιραστούν με τους συμμαθητές τους την έρευνά τους και να κάνουν virtual συναντήσεις για την προετοιμασία της εργασίας τους.
4. Διατηρήστε μια καλή ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής: με τη δυνατότητα να στέλνετε έγγραφα του Office απευθείας από το smartphone σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πιο ευέλικτο τρόπο ζωής.

5. Διαχειριστείτε τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας εύκολα και κάντε έξυπνες επιλογές χρησιμοποιώντας το Quick Analysis lens στο Excel που σας επιτρέπει να αναλύσετε και να μορφοποιήσετε τα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τις τάσεις των δαπανών.