Η RIM πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση στην Νέα Υόρκη, με σκοπό να παρουσιάσει το νέο λειτουργικό της σύστημα, BlackBerry 10 OS. Μάλιστα, μας ξάφνιασε όλους, ανακοινώνοντας και τη μετονομασία της εταιρίας σε BlackBerry, με σκοπό μάλλον την ενοποίηση των συσκευών με την ίδια την εταιρία.

Το νέο λειτουργικό σύστημα, έχει ρίξει όλο το βάρος στην απλότητα, την ταχύτητα και την καλύτερη εμπειρία χρήσης, ειδικά όταν κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα (multitasking). Με τη λειτουργία BlackBerry Flow, έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού πλέον πολύ εύκολα κανείς μπορεί να βρεθεί από μία εφαρμογή στο BlackBerry Hub και να διαχειριστεί τη δεύτερη ή την τρίτη.

Το BlackBerry Hub είναι ουσιαστικά μία οθόνη που σας εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται σε λειτουργία, κοινωνικά δίκτυα, emails, πλοηγοί του Internet, GPS, παιχνίδια και άλλες.

Σημαντικές είναι οι προσθήκες και στις λειτουργίες πληκτρολογίου, αφού η εταιρία πρόσθεσε ένα νέο σύστημα πρόβλεψης της επόμενης λέξης που θέλει να πληκτρολογήσει ο χρήστης. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες και σύμφωνα με την εταιρία, είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Αυτό το οποίο όμως έκανε αίσθηση, είναι η «διπλή ταυτότητα» της συσκευής, δηλα΄δη η λειτουργία BlackBerry Balance που του δίνει τη δυνατότητα να αλλάζει άμεσα το προφίλ, από εργασίας σε προσωπικό και αντίστροφα.

Ακόμα βλέπουμε την αναβάθμιση του BlackBerry Messenger, με νέες δυνατότητες φωνητικών αλλά και βίντεο κλήσεων. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να μοιραστείτε την οθόνη εργασίας σας, μέσω της λειτουργίας Screenshare.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η προσθήκη του BlackBerry Remember, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν το Evernote, μαζεύοντας όλα τα emails, φωτογραφίες, ενημερώσεις κτλ θέλετε στην κεντρική οθόνη, ενώ συγχρονίζεται και με το Evernote.