Το Twitter είναι από τις λίγες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που πραγματικά δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο πολύ για θέματα διαφάνειας και ελευθερίας της έκφρασης.

Όπως πολλοί εργαζόμενοι σε αυτό, δηλώνουν, προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει το “δείκτη αντίληψης για τη διαφθορά”, με μόνο κριτήριο το συμφέρων των χρηστών του.

Πρόσφατα, λοιπόν εξέδωσε τη δεύτερη αναφορά διαφάνειας, και η οποία αφορά το δεύτερο μισό του 2012,. Οι αναφορές αυτές αναρτώνται στην ξεχωριστή ιστοσελίδα transparency.twitter.com και αναφέρονται σε τρεις βασικές κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία, έχει να κάνει με τις αιτήσεις προς το Twitter για πληροφορίες για κάποιο λογαριασμό του, η δεύτερη για αιτήσεις αφαίρεσης περιεχομένου και η τρίτη την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα λοιπόν, με τη δεύτερη αναφορά, το Twitter μας ανακοίνωσε πως μέσα στο 2012 έγιναν 1858 αιτήματα που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, 48 που υπόκεινται στη δεύτερη ενώ έγινε αφαίρεση 6.646 tweets για παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως τονίζει η εταιρία, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν και για αυτό το λόγο το Twitter παρουσιάζει πληροφορίες για κάθε χώρα (και για την δική μας).