Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για τη RIM, με την αναμενόμενη νέα smartphone συσκευή, το νέο λειτουργικό και την πιθανή εξαγορά της (ή μέρους της) από τη Lenovo. Κανείς, ωστόσο δεν είχε κάνει λόγο για πιθανή κυκλοφορία κάποιας tablet συσκευής με το νέο λειτουργικό.

Αυτό έρχεται να διαρρεύσει η ίδια η εταιρεία, που σύμφωνα με τις ακριβείς δηλώσεις της, σκοπεύει να μπει και σε αυτή την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, με πρόσφατη δήλωση εκπροσώπων της, η RIM επιβεβαιώνει πως «το BlackBerry 10 OS θα είναι το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, που θα εξοπλίζει τις νέες smartphone και tablet συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά».

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία, είχαν δείξει θετικά στοιχεία, αφού, ναι μεν το Playbook δεν σημείωσε αξιόλογο αριθμό πωλήσεων, όμως το BlackBerry tablet κατάφερε να κερδίσει το καταναλωτικό κοινό.

Η κυκλοφορία BlackBerry 10 tablets, άλλωστε, δε θα αποτελέσει έκπληξη αφού η RIM φαίνεται να έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας της. Περισσότερα ίσως μάθουμε στην MWC 2013 στο επόμενο διάστημα.