Το κοινωνικό δίκτυο Social Number, που έχει κάνει την εμφάνισή του από το Δεκέμβριο του 2012, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του, να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, εντελώς ανώνυμα.

Πρόκειται για μία νέα ιδέα που υποστηρίζει την ανωνυμία και τη ελεύθερη έκφραση, ασχέτως φύλου, ηλικίας, εμφάνισης και τόσων άλλων χαρακτηριστικών για τα οποία μπορεί να έχετε ακούσει κριτικές στα υπόλοιπα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. Στο Social Number (όπως λέει και το σλόγκαν του άλλωστε), δεν είστε «τίποτα περισσότερο από ένας αριθμός».

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, επιλέγοντας έναν αριθμό (αρκετών ψηφίων) που δε συνδέεται με το όνομα σας ή κάποιο username που χρησιμοποιείτε αλλού. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της υπηρεσίας, έχουν ήδη εγγραφεί στο SocialNumber χιλιάδες χρήστες.

Ο CEO της εταιρίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, να δηλώνει πως «τα θέματα taboo είναι πολύ δημοφιλή. Για παράδειγμα πολλοί αποφεύγουν να εκφράσουν απόψεις πολιτικού περιεχομένου σε άλλες υπηρεσίες, με τον φόβο της απόλυσης από τη δουλειά τους ή την κοινωνική κατακραυγή. Εδώ οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν τα πάντα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ο οργανισμός θα προστατεύσει την ανωνυμία των χρηστών του, που πλέον περιλαμβάνει και μέλη των Anonymous, όμως δεν θα επιτρέψει καμία συζήτηση που προωθεί παράνομες δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ελευθερία του λόγου, ειδικά σε χώρες που υπάρχουν περιοριστικοί κανόνες».

Μέσα από την υπηρεσία, δίνεται επίσης η δυνατότητα στους χρήστες να παραγγείλουν μπλουζάκια με τον προσωπικό τους αριθμό και στη συνέχεια να διοργανώσουν εκδηλώσεις, στις οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους φορώντας τα μπλουζάκια αυτά, διατηρώντας έτσι την ανωνυμία τους ακόμα και στην πραγματική ζωή.