Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε από την επίσημη σελίδα της Samsung Mobile Hellas στο Facebook, η διάθεση της αναβάθμισης του λειτουργικού Android στην έκδοση 4.1.2 Jelly Bean για τους κατόχους Samsung Galaxy SIII και στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, αναμενόταν τον περασμένο Οκτώβρη, όμως υπήρξε αρκετή καθυστέρηση στην κυκλοφορία της, που θα είναι δυνατή μέσω OTA (Over The Air). Η νέα έκδοση φέρνει αρκετές σημαντικές αλλαγές και αξιοποιεί ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της γνωστής συσκευής.

Αξιοσημείωτες είναι οι προσθήκες του Project Butter που κάνει την πλοήγηση ακόμα καλύτερη, με πολύ πιο φυσική κίνηση των διαφόρων εφέ και φυσικά το Google Now, που στην ουσία εισάγει τις φωνητικές εντολές στις υπηρεσίες αναζήτησης (κάτι σαν το Siri της Apple). Επιπλέον, είναι δυνατή η ασύρματη μεταφορά αρχείων μέσω της υπηρεσίας Android Bean.

Ταυτόχρονα, με την νέα αναβάθμιση λειτουργικού, η Samsung κυκλοφορεί για το Galaxy SIII, το περιβάλλον TouchWiz UI που είχε πρωτοπαρουσιαστεί για το Galaxy Note II. Λειτουργίες, όπως το Multi Window, έρχονται και στο smartphone της εταιρίας, που πλέον θα έχει τη δυνατότητα για παράλληλη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα στην οθόνη του, με τον χρήστη να επιλέγει πόσο χώρο θα καταλαμβάνει η καθεμία.