Η γνωστή εταιρία κατασκευής επεξεργαστών, AMD, είναι έτοιμη να κινηθεί δικαστικά, εναντίον τεσσάρων πρώην υπαλλήλων της (και νυν της NVIDIA), για παράνομη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της εταιρίας.

Αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Μασαχουσέτης (District Court of Massachusttes), αποκαλύπτει πως κύριος κατηγορούμενος είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού επεξεργαστών γραφικών της AMD, Robert FeldStein. Ο Feldstein, είναι ο άνθρωπος που έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και κυκλοφορία των chip γραφικών για τις κονσόλες Xbox 360 και Nintendo Wii.

Η AMD κατηγορεί τον Feldstein για παράνομη ηλεκτρονική διακίνηση, περισσοτέρων από 100.000 εγγράφων που περιείχαν εμπιστευτικό υλικό για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Η γνωστή εταιρία ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή της αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν πως, κατά την περίοδο που ο Feldstein άνηκε στο δυναμικό της, πολλά αρχεία της κλάπηκαν με τη βοήθεια εξωτερικών μέσων αποθήκευσης.

Επίσης, γίνεται λόγος και για το γεγονός πως ο Feldstein μαζί με άλλον έναν πρώην εκτελεστικό διευθυντή έπεισαν ακόμα δύο υπαλλήλους της εταιρίας να αποχωρήσουν και να μετακινηθούν στην NVIDIA, καταπατώντας τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχαν υπογράψει.

Φυσικά, αυτή είναι η άποψη της AMD για την ιστορία και δεν έχουμε ακόμα κάποια απάντηση από την πλευρά των κατηγορουμένων. Όμως η εταιρία τονίζει πως θα υπερασπιστεί σθεναρά τα δικαιώματα της και πως θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα “μυστικά” της, καταφεύγοντας στην δικαιοσύνη.