Οι Κινέζοι έχουν μπει για τα καλά στο χώρο της τεχνολογίας και το 2013 αναμένεται να κάνουν ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν και με τις αγαπημένες τους φωτογραφικές μηχανές, πάντα με το δικό τους ιδιαίτερο στυλ και αντικειμενικά εκκεντρικό γούστο.

Ο media artist Siu, εμπνεύστηκε ένα νέο, άκρως περίεργο gadget με την ονομασία Touchy. Πρόκειται για μία πρωτότυπη φωτογραφική μηχανή που σίγουρα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε μέσα στο πλήθος, αφού φοριέται στο κεφάλι και σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο διακριτικό έχετε δει.

Στην ουσία, είναι ένα κράνος, με εμφάνιση που παραπέμπει σε ταινίες τύπου «ET ο εξωγήινος», που σας μετατρέπει σε κάμερα.

Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή, αρκεί να ακουμπήσετε αυτόν που φοράει το Touchy ταυτόχρονα με ένα εξάρτημα που ονομάζεται Touchy Bulb για 10 δευτερόλεπτα και η κάμερα της συσκευής ενεργοποιείται φωτογραφίζοντας ό,τι βλέπει εκείνη τη στιγμή ο χρήστης.

Στο πίσω μέρος, το νέο gadget διαθέτει οθόνη LCD 3,5 ιντσών, ώστε να μπορείτε να δείτε πού ακριβώς να εστιάσετε, ενώ σε κάθε λήψη ανοιγοκλείνει τα «μάτια» του και φυσικά ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος μίας φωτογραφικής μηχανής.