Ήρθε η στιγμή του αποχαιρετισμού για την παιχνιδοκοσνόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, όλων των εποχών. Η Sony σταματά τη διάθεση του στην Ιαπωνία μετά από 13 χρόνια παρουσίας στα σπίτια εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων.

Οι πωλήσεις του κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 150 εκατομμύρια συσκευές, με την πρώτη εμφάνιση του να γίνεται στην Ιαπωνία στις 4 Μαρτίου του 2000. Με αυτές τις επιδώσεις, το Playstation 2 κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την τεράστια επιτυχία του πρώτου μοντέλου, που επίσης είχε στιγματίσει μία ολόκληρη γενιά.

Η διάθεση στην Ιαπωνία θα σταματήσει άμεσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Famitsu, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τις υπόλοιπες χώρες. Να τονίσουμε κάπου εδώ πως, μόνο στην Ιαπωνία το Playstation 2 κατάφερε να ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια σε πωλήσεις ενώ μέχρι πρόσφατα νέοι τίτλοι κυκλοφορούσαν στην αγορά. Χαρακτηριστικό είναι το Final Fantasy 11: Seekers of Adoulin που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το PS2 αλλά μόνο για την ιαπωνική αγορά.

Η κονσόλα που μας κράτησε συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια, όπως όλα δείχνουν, αφήνει τη θέση στην επόμενη γενιά, με το Playstation 4 να αναμένεται στα τέλη του νέου έτους.