Πλησιάζοντας σιγά σιγά προς το τέλος του έτους, η Google ανακοίνωσε την ετήσια αναφορά της, Zeitgeist report, για τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2012.

Ο συνολικός αριθμών αναζητήσεων άγγιξε τα 1,2 τρισεκατομμύρια σε 146 διαφορετικές γλώσσες. Τις πρώτες θέσεις στην γενική κατηγορία αναζητήσεων, καταλαμβάνουν η Whitney Houston, το Gangnam Style και ο τυφώνας Σάντυ. Η Google μάλιστα χώρισε τα αποτελέσματα ανά κατηγορίες και ανά χώρες.

Στην κατηγορία «εικόνες» βλέπουμε το iPhone 5 να κατακτά την τρίτη θέση με το συγκρότημα One Direction να έρχεται πρώτο, με το δημοφιλές boyband να εμφανίζεται τρίτο και στην κατηγορία «καλλιτέχνες».

Στις ηλεκτρονικές συσκευές, το iPad 3 φιγουράρει στην πρώτη θέση με τα Galaxy S3 και iPad mini να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Ο μυστικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ και το Skyfall συμβιβάζονται με τη δεύτερη θέση αφού στις ταινίες, την πρωτιά καταλαμβάνει το The Hunger Games του Gary Ross.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη κατηγορία κατακλύζεται από αγγλόφωνες παραγωγές, με μοναδική εξαίρεση το Ek Tha Tiger, από την Ινδία, που έφτασε μέχρι την έβδομη θέση.

Η έκφραση που έψαξαν οι περισσότεροι να δουν τη σημαίνει, ήταν το «SOPA» (Stop Online Piracy Act) ξεπερνώντας την «Scientology» και το όνομα του νούμερο 1 καταζητούμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, Joseph Kony.