Ερευνητές του κέντρου Microsystems Technology Βελγίου, δημιούργησαν μία σφαιρικού σχήματος LCD οθόνη, που θα μπορεί να ενσωματωθεί στους φακούς επαφής.

Πρόσφατα παρουσίασαν το πρώτο μοντέλο της συγκεκριμένης οθόνης, που απεικονίζει το σήμα του δολαρίου., με τους δημιουργούς της να δηλώνουν πως «το συγκεκριμένο σχήμα, επιλέχθηκε προς τιμήν όλων τον κινουμένων σχεδίων που βλέπαμε μικροί». Παρά, το πολύ απλό σχήμα της επίδειξης , φαίνονται ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα της LCD τεχνολογίας σε σύγκριση με τους LED φακούς επαφής που παρουσιάστηκαν νωρίτερα.

Μέχρι στιγμής οι δυνατότητες τις νέας οθόνης είναι περιορισμένες, καθώς μπορεί να απεικονίσει μόνο στοιχειώδη σχήματα παρόμοια με αυτά που βλέπει κανείς στα κομπιουτεράκια τσέπης. Οι ερευνητές όμως, πιστεύουν ότι στο μέλλον θα εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που εκτός από τον τομέα της εμφάνισης θα βρει εφαρμογή και στην ιατρική.

Δυστυχώς, από τη στιγμή που το ανθρώπινο μάτι δε μπορεί να εστιάσει σε εικόνες που είναι σε τόσο μικρή απόσταση, η νέα οθόνη δε θα είναι ορατή στο άτομο που τη φοράει. Οπότε, οποιαδήποτε ελπίδα έχουμε για, κάποιου είδους, φουτουριστικό περιβάλλον είναι τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα Google Glasses.