Η Apple ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία διάθεσης των καινούριων iMac στην αγορά, αφού κράτησε σε αγωνία τους πελάτες της από τον Οκτώβριο που τα παρουσίασε.

Παραμένοντας πιστή στις αρχικές της ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης τους, το μοντέλο με οθόνη 21,5 ιντσών θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ το αντίστοιχο με οθόνη 27 ιντσών θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Τα νέα iMac διαθέτουν ανανεωμένα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένων των τετραπύρηνων επεξεργαστών Intel Core i5 και i7, 8GB RAM DDR3 με επέκταση έως και 32GB, 128GB SSD και 1TB HDD για την αποθήκευση δεδομένων, τέσσερις θύρες USB 3.0, κάμερα FaceTime HD και κάρτες γραφικών της NVIDIA.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η χρήση του Apple Fusion Drive, ενός συνδυασμού σκληρού δίσκου 1TB ή 3TB και ενός SSD 128GB. Το λειτουργικό θα εγκαθίσταται στον SSD, ώστε να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του ενώ τα δεδομένα των χρηστών θα τοποθετούνται στον σκληρό δίσκο.

Επίσης τα νέα μοντέλα έχουν σπουδαίες αλλαγές στο σχεδιασμό τους που έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του βάρους και του όγκου σε σύγκριση με τα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς.

Οι τιμές για τα νέα iMac ξεκινούν από τα 1.299 δολάρια στην έκδοση των 21,5 ιντσών και τα 1.799 δολάρια για την έκδοση των 27 ιντσών, πάντα για την αγορά της Αμερικής.