Η Sony κατασκευάζει πραγματικά αρκετές ωραίες και πρακτικές συσκευές, αλλά ποτέ δεν έχει πάρει «στα σοβαρά» τον χώρο των smartphones, τουλάχιστον όχι με το σύνολο των συσκευών της. Αυτό όμως σύντομα πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα τουλάχιστον με τον επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας, Dennis van Schie.

Μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times Deutchland, o Schie ουσιαστικά παραδέχτηκε πως η τωρινή σειρά συσκευών της Sony δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα το iPhone ή το Galaxy SIII.

«Θα δημιουργήσουμε στο άμεσο μέλλον ένα μοντέλο «ναυαρχίδα» που θα μπορεί να ανταγωνιστεί με το iPhone 5 της Apple και το Galaxy SIII της Samsung» είπε, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας αποκάλυψε ότι η συσκευή θα παρουσιαστεί στις εκθέσεις CES και Mobile World Congress στις αρχές του 2013.

Η Sony και προηγουμένως η Sony Ericsson είχαν δημιουργήσει κάποιες πραγματικά πανέμορφες συσκευές αλλά η πορεία της στον χώρο του Android είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ουσιαστικά η εταιρεία κυκλοφορεί μια συσκευή και στην συνέχεια προχωράει στην επόμενη, αφήνοντας τις συσκευές της να ανταγωνιστούν τις αντίπαλες εταιρείες χωρίς ενημερώσεις και βελτιώσεις.

Ο Schie πρόσθεσε επίσης ότι η Sony δεν σχεδιάζει προς το παρόν τον σχεδιασμό ενός Windows Phone, χωρίς όμως να αποκλείει την πιθανότητα κυκλοφορίας του στο μέλλον. «Έχουμε καλές σχέσεις με την Microsoft και παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη των Windows Phone. αν πετύχουν δεν θα πιαστούμε απροετοίμαστοι» δήλωσε.