Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η Microsoft είχε σκοπό να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Internet Explorer 10 για Windows 7. Μάλιστα η ίδια είχε υποσχεθεί ότι η πρώτη έκδοση θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή μέσα στο μήνα.

Η Microsoft τήρησε την υπόσχεσή της και κυκλοφόρησε σήμερα μια preview έκδοση του browser, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα της.

Η έκδοση για τα Windows 7 διατηρεί την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με την έκδοση για Windows 8, προσφέροντας δυνατότητες όπως περιήγηση σε πλήρη οθόνη, υποστήριξη hardware acceleration και multi-touch, καθώς και το χαρακτηριστικό «Flip ahead», ένα έξυπνο σύστημα που μπορεί να προβλέψει τη σελίδα που θέλετε να επισκεφτείτε.

Μπορεί ο IE10 να είναι σχεδιασμένος για χρήση κυρίως σε οθόνες αφής, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι χρήστες συμβατικών οθονών δεν θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

Εάν διαθέτετε trackpad μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την πραγματοποίηση multitouch gestures αντί της οθόνης αφής, εάν βέβαια διαθέτετε τους αντίστοιχους drivers, ενώ στην χειρότερη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

Η preview έκδοση του Internet Explorer 10 είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα ie.microsoft.com/testdrive/Info/Downloads/Default.html.