Ενώ άλλες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει την διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού, Android 4.1 Jelly Bean για τις συσκευές τους, κάποιες μάλιστα έχουν ήδη προχωρήσει στην κυκλοφορία της, η Sony μέχρι σήμερα δεν είχε ανακοινώσει τα σχέδια της.

Ευτυχώς για τους καταναλωτές της, αυτό το έκανε σήμερα. Με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Ιαπωνική εταιρεία έκανε γνωστό πως οι πρώτες συσκευές που θα αναβαθμιστούν στο Jelly Bean είναι οι Xperia T, Xperia TX και Xperia V. Η αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει στα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2013, περίπου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου δηλαδή.

Αποκάλυψε επίσης πως έξι ακόμα συσκευές της θα αναβαθμιστούν μέσα στο 2013. Πρόκειται για τις Xperia S, Xperia acro S, Xperia Ion, Xperia P, Xperia Go και Xperia J, χωρίς όμως να δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Υπόσχεται πάντως να ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία αναβάθμισης τους.

Η ίδια ανακοίνωση όμως φέρνει άσχημα νέα για κατόχους συσκευών Xperia που κυκλοφόρησαν το 2011, όπως τα Xperia Arc, Xperia Play και Xperia Neo. Οι συσκευές αυτές δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν στο Jelly Bean, επιβεβαιώνοντας φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στα μέσα του καλοκαιριού. Η Sony είπε πάντως πως θα συνεχίσει να τις υποστηρίζει μέσω ενημερώσεων.

Η Sony υπόσχεται ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις και ενημερώσεις στο μέλλον, ενώ εργάζεται για να κυκλοφορήσει το Jelly Bean στην πλειοψηφία των συσκευών του ολοένα και διευρυνόμενου κατάλογου των προϊόντων της.