Μετά από αναμονή αρκετών μηνών, η ASUS παρουσίασε την νέα έκδοση του PadFone, ενός smartphone που αναλόγως με τις προτιμήσεις του χρήστη μπορεί να μετατραπεί σε tablet με την χρήση εξωτερικής οθόνης.

Ξεκινώντας με το PadFone 2, το smartphone της εταιρείας δηλαδή, αυτό είναι εμφανώς βελτιωμένο από τον προκάτοχο του. Διαθέτει οθόνη 4.7 ιντσών τεχνολογίας Super IPS και ανάλυσης 720p η οποία κατασκευάστηκε με Gorilla Glass για την προστασία της από γρατζουνιές και χτυπήματα. Χρησιμοποιεί τετραπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη RAM 2GB, ενώ υποστηρίζει τεχνολογίες Bluetooth και NFC.

Διαθέτει κύρια φωτογραφική του μηχανή με αισθητήρα της Sony στα 13 megapixel, και μια δεύτερη στο μπροστινό μέρος, στα 1.2 megapixel για πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2.140 mAh, η οποία κρίνεται ικανοποιητική για τον μέσο χρήστη, ενώ θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, με αποθηκευτικό χώρο 16GB, 32GB και 64GB.

Πέρα από το ίδιο το PadFone 2, η ASUS παρουσίασε και PadFone Station, μια εξωτερική οθόνη 10.1 ιντσών τεχνολογίας IPS και ανάλυσης 1280×800. Τοποθετώντας το smartphone στην ανάλογη εσοχή, ακόμα και κατά την διάρκεια της χρήσης του, αυτομάτως μετατρέπεται σε ένα πλήρως λειτουργικό tablet. Το PadFone Station διαθέτει ξεχωριστή μπαταρία, στα 5.000mAh προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ενεργειακές απαιτήσεις της μεγαλύτερης οθόνης ενώ το βάρος του με το smartphone ενσωματωμένο δεν ξεπερνά τα 649 γραμμάρια.

Αντίθετα όμως με τις προσδοκίες των περισσότερων καταναλωτών, η ASUS δεν παρουσίασε κάποιο εξωτερικό πληκτρολόγιο που θα επέτρεπε στους χρήστες να μετατρέψουν την συσκευή και σε netbook, όπως συνέβαινε με το πρώτο PadFone.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής της ASUS το κόστος τουs martphone θα ξεκινά από τα 476 δολάρια για την έκδοση στα 16GB και θα φτάνει τα 576 δολάρια στην έκδοση 64GB. Οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν το τηλέφωνο μαζί με την εξωτερική οθόνη σε ένα πακέτο με περίπου 161 δολάρια επιπλέον της τιμής του, ή να αγοράσουν ξεχωριστά την οθόνη στα 238 ευρώ.

Το PadFone 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Taiwan μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε μαύρο και άσπρο χρώμα και σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου σε συγκεκριμένες αγορές, όπως την Ιαπωνία, την Μαλαισία, την Δανία, την Γερμανία και την Σουηδία. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του στις υπόλοιπες αγορές, κάτι που μάλλον σημαίνει πως στην Ελλάδα θα το δούμε στις αρχές του 2013.