Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) ανακοίνωσε στη Γενεύη πως σχεδόν 9 στους 10 ανθρώπους διαθέτει τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ οι συνολικές συνδρομές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως αγγίζουν τα 6 δισεκατομμύρια.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων κοντεύει να ξεπεράσει το συνολικό πληθυσμό του πλανήτη μας, ο οποίος υπολογίζεται στα 7,046 δισεκατομμύρια.

Ήδη ο αριθμός των συνδρομών στην Κίνα έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο, ενώ οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας στην Ινδίας αναμένεται να φτάσουν στον ίδιο αριθμό μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα νούμερα αυτά βέβαια δεν αντιστοιχούν σε μεμονωμένους συνδρομητές αλλά σε «καθαρές» συνδρομές και ίσως και σε συσκευές που βρίσκονται σε χρήση.

Εάν ένας καταναλωτής για παράδειγμα κατέχει τρία τηλεφωνικά νούμερα στο όνομα του, αυτά μεταφράζονται ως τρεις ξεχωριστές συνδρομές και όχι ως μια.

Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ αποκάλυψε πως ένας στους τρεις χρήστες, περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δηλαδή είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό τους στα τέλη του 2011, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών υπολογίζει μάλιστα πως το 70% των χρηστών με πρόσβαση στο ίντερνετ προέρχονται από πλούσιες και βιομηχανοποιημένες χώρες, ενώ μόλις το 24% βρίσκονται σε φτωχές ή αναπτυσσόμενες χώρες.