Μετά από τις πρώτες αναφορές για γρατζουνιές και ξεθώριασμα του χρώματος των συσκευών iPhone 5, η Apple φαίνεται πως λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλείψει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία έχει ήδη αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχει προβεί σε κινήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει πως οι νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσει δεν θα εμφανίζουν γδαρσίματα ή γρατζουνιές στο σώμα τους.

Ανώνυμες πηγές μέσα από την παραγωγή της Apple αναφέρουν πως η αμερικάνικη εταιρεία έκανε δραστικές αλλαγές στα μέτρα ποιοτικού ελέγχου σύμφωνα με τα οποία δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια συναρμολόγησης της Foxconn.

Ενώ το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι θετικό και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας κατασκευής, οι αυξημένες απαιτήσεις προκάλεσαν ένα ακόμα πρόβλημα για την εταιρεία.

Τα αυστηρότερα μέτρα επηρέασαν άμεσα την απόδοση των γραμμών κατασκευής των εργοστασίων, γεγονός που οδήγησε σε αισθητά μειωμένη παραγωγή της νέας συσκευής, κάνοντας το iPhone 5 δυσεύρετο στην αγορά.

Η Apple πούλησε περισσότερα από 5 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του iPhone 5, καθιστώντας το κινητό, το ταχύτερο σε πωλήσεις smartphone όλων των εποχών.

Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους χρήστες στις πρώτες εβδομάδες της κυκλοφορίας του όμως, καθώς και ο νέος περιορισμός στην γραμμή παραγωγής της εταιρίας επηρέασαν άμεσα ακόμα και τη μετοχή της Apple.

Η τιμή της αυτήν τη στιγμή κυμαίνεται στα 642 δολάρια, έχοντας ήδη σημειώσει πτώση έως και -10%, από τα 705,07 δολάρια που βρισκόταν στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της κυκλοφορίας του iPhone 5.