Ένα νέο εντυπωσιακό πληκτρολόγιο για απαιτητικούς χρήστες και gamers παρουσίασε σήμερα η εταιρεία Logitech. Ο τρόπος κατασκευής του, με έξι «G-Keys» και αθόρυβα μηχανικά πλήκτρα και ώστε να περιορίζει τον ήχο τους κάνει το G710+ ιδανικό για παιχνίδια.

Τα πλήκτρα του είναι φωτιζόμενα, μέσω άσπρων LED στο εσωτερικό τους, ενώ οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να φωτίζονται μόνο τα βελάκια του πληκτρολογίου ή τα πλήκτρα «A»,«W», «S» και «D» που χρησιμοποιούνται κυρίως στο gaming.

Μια σειρά έξι πλήκτρων στην αριστερή πλευρά του, τα έξι «G-Keys» επιτρέπουν στους χρήστες να προγραμματίσουν σε αυτά εντολές και scripts για την απόλυτη παραμετροποίηση του τρόπου παιχνιδιού τους. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να προγραμματιστεί για να εκτελεί τρεις διαφορετικές εντολές σε διαφορετικά modes, τα οποία επιλέγονται με τα αντίστοιχα πλήκτρα στο αριστερό πάνω μέρος του πληκτρολογίου.

Δυστυχώς όμως λείπουν αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά που ενσωμάτωναν άλλα high-end πληκτρολόγια της εταιρείας, όπως η οθόνη LCD και η παραμετροποίηση του χρώματος των πλήκτρων. Ακόμα, οι δυνατότητες προγραμματισμού του G710+ θα λειτουργούν μόνο σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista ή νεότερο.

Το νέο πληκτρολόγιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στον Οκτώβριο με τιμή 150 δολαρίων, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται τον Δεκέμβριο.