Περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές iPad Mini παράγγειλε η Apple για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 από τους προμηθευτές τις, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές από τους Ασιάτες προμηθευτές της εταιρείας, τους ίδιους που αποκάλυψαν κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προμηθευτές αναφέρουν πως ο αριθμός των παραγγελιών είναι διπλάσιος από τις αντίστοιχες παραγγελίες της Amazon για το Kindle Fire, μια από τις συσκευές που αναμένεται να αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή του iPad Mini.

Η Apple δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τις εκατοντάδες φήμες σχετικά με τα σχέδια της για κυκλοφορία ενός μικρότερου iPad, οπότε η ύπαρξη του παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Ωστόσο οι διαρροές για την κατασκευή και την κυκλοφορία του συνεχίζουν να αυξάνονται.

Πριν από λίγες ημέρες η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει πως η συσκευή θα έχει οθόνη 7.85 ιντσών, έναντι των 9.7 ιντσών του iPad καθώς και χαμηλότερη ανάλυση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποστηρίξει την τεχνολογία Retina της Apple.

Την προηγούμενη εβδομάδα επίσης, επενδυτής της Apple αποκάλυψε πως οι προσκλήσεις για την παρουσίαση του iPad Mini θα αποσταλούν στον τύπο στις 10 Οκτωβρίου, με την συσκευή να παρουσιάζεται επίσημα μια εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Δεν είναι γνωστό αν η Apple προέβη σε τόσο μεγάλη παραγγελία για λόγους εντυπωσιασμού ή μετά από εκτιμήσεις της για τις πιθανές πωλήσεις. Την προηγούμενη Παρασκευή πάντως, αναλυτής της Topeka Capital είχε ανακοινώσει πως η Apple θα μπορούσε να πουλήσει 5 με 7 εκατομμύρια iPad Mini μέχρι το τέλος του έτους.