Με τη διάδοση των smartphones τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρήστες καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις προκειμένου να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών τους.

Άλλοι αγοράζουν επιπλέον μπαταρίες ενώ άλλοι προμηθεύονται φορητούς φορτιστές, συσκευές δηλαδή που διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία και μπορούν να φορτίσουν τις συσκευές τους όπου και να βρίσκονται.

Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς τους φορτιστές να έχουν περιορισμένη απόδοση και ποιότητα κατασκευής (οι περισσότεροι κατασκευάζονται στην Κίνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται), κάποιες επώνυμες εταιρείες όμως έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο.

Μια από αυτές είναι και η Mophie, η οποία παρουσίασε την νέα της πρόταση στους φορητούς φορτιστές κινητών και άλλων μικρών gadget.

Το Mophie Juice Pack Reserve Micro έχει αρκετά μικρό μέγεθος, μόλις 10 εκατοστά, γεγονός που σας επιτρέπει να το έχετε συνέχεια μαζί σας.

Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 1.000 mAh η οποία αν και δεν είναι αρκετά μεγάλη για την πλήρη φόρτιση ενός smartphone, αρκεί για να παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για λίγες ώρες παραπάνω λειτουργίας.

Διαθέτει ακόμα υποδοχή ώστε να τοποθετηθεί σε μπρελόκ, αν και λόγω μεγέθους φανταζόμαστε πως πιο βολική θα ήταν η τοποθέτηση του στην τσέπη ή στην τσάντα.

Συνδέεται με το κινητό ή τη φορητή συσκευή σας μέσω δυο καλωδίων με βύσματα microUSB και USB τα οποία όταν δεν χρησιμοποιούνται «κρύβονται» μέσα στο σώμα της συσκευής.

Το Juice Pack Reserve Micro διαθέτει ακόμα ένδειξη για την κατάσταση λειτουργίας του καθώς και για την πληρότητα της μπαταρίας του ενώ δεν χρησιμοποιεί κουμπί για την ενεργοποίηση του. Αντίθετα, ενεργοποιείται αυτόματα μόλις συνδεθεί με κάποιο τηλέφωνο ή συσκευή.

Ο φορτιστής διατίθεται προς το παρόν μέσω της ιστοσελίδας της Morphie προς 39,95 δολάρια. Αντίθετα με τις περισσότερες συσκευές του είδους έρχεται με εγγύηση ενός έτους ενώ η μπαταρία του αντέχει για περισσότερους από 500 κύκλους πλήρους φόρτισης/εκφόρτισης.