Ώρες μας χωρίζουν από τη στιγμή που οι απανταχού φαν της Apple περίμεναν εδώ και μήνες. Το iPhone 5 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα απόψε κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης της Apple.

Το event θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας και την παρουσίαση θα κάνει, όπως πιστεύεται, ο Tim Cook.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο Yerba Buena Center for the Arts Theatre, όπου η εταιρεία έχει παρουσιάσει πλήθος προϊόντων.

Αν και επίσημα η Apple δεν έχει δηλώσει τίποτα για το θέμα της εκδήλωσης, η πρόσκληση που απέστειλε στους δημοσιογράφους περιλαμβάνει και μια σκιά που σχηματίζει τον αριθμό «5» . Η αντανάκλαση δημιουργείται από τον αριθμό 12 που δηλώνει την ημερομηνία της παρουσίασης.

Τους μήνες που προηγήθηκαν πλήθος πληροφοριών σχετικά με τα πιθανά χαρακτηριστικά της πολυαναμενόμενης συσκευής, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, το iPhone 5 θα είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του με οθόνη 4 ιντσών, ανάλυσης 1136×640 pixels. Θα εξοπλίζεται με ταχύτερο επεξεργαστή καθώς και νέα, μικρότερη θύρα σύνδεσης (9-pin connector). Ανασχεδιασμένα θα είναι τα ηχεία στο κάτω μέρος της συσκευής, όπου και μεταφέρεται η θύρα για σύνδεση των ακουστικών.

Όπως και να έχει, λίγες ώρες μένουν για να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν τα παραπάνω.