Με αφορμή την αποκάλυψη για το σημαντικό κενό ασφαλείας στα sms του iOS η Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία όμως δεν αναφέρει τίποτε για την επίλυση του προβλήματος. Αντίθετα, αναγνωρίζει πως το πρόβλημα συμβαίνει σε όλα τα κινητά, και μας παρακινεί να χρησιμοποιήσουμε το iMessage:

«Η Apple παίρνει την ασφάλεια των χρηστών της πολύ σοβαρά. Χρησιμοποιώντας το iMessage αντί για τα SMS, οι διευθύνσεις των χρηστών επαληθεύονται, γεγονός που προστατεύει τους χρήστες από τέτοιου είδους παγίδες. Ένας από τους περιορισμούς των SMS είναι οτι επιτρέπουν σε μηνύματα να σταλούν με πλαστές διευθύνσεις σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, οπότε καλούμε τους πελάτες μας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί εαν κατευθύνονται σε μια άγνωστη ιστοσελίδα ή διεύθυνση μέσω SMS».

Αν και είναι αλήθεια πως η υπηρεσία SMS δεν φημίζεται για την ασφάλεια της, ο header των εν λόγω μηνυμάτων περιλαμβάνει τόσο το αρχικό νούμερο του μηνύματος όσο και το νούμερο στο οποίο καταλήγει η απάντηση του χρήστη. Γεγονός που σημαίνει πως αν η Apple έκανε ορατό το νούμερο προορισμού στο πρόγραμμα των μηνυμάτων, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα στο iOS, αυτό θα αποτελούσε μια καλή αρχή για την επίλυση του προβλήματος.