proho.gr
Το Twitter δείχνει ότι θέλει να περιορίσει σταδιακά την πρόσβαση στο API του γεγονός που, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί προβλήματα στις υπόλοιπες υπηρεσίες που στηρίζονται σε αυτό.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα, ή απλώς να στείλει ένα μήνυμα στο δημοφιλές δίκτυο, το App.net έχει ξεκινήσει προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του Kickstarter, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και στην οποία θα έχουν προτεραιότητα όχι οι διαφημιστές αλλά όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Στόχος είναι με άλλα λόγια ένα κοινωνικό δίκτυο χωρίς διαφημίσεις και πλήρως προσβάσιμο το οποίο θα ανήκει στους χρήστες του οι οποίοι θα πληρώνουν ετήσια συνδρομή σε αυτό. για να έχουν πρόσβαση οι μεν πρώτοι στη βασική υπηρεσία και οι δεύτεροι στο API και την τεχνική υποστήριξη.

Αν και ήδη αρκετές χιλιάδες άτομα έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια στο Kickstarter η επιτυχία του project είναι αμφίβολη. Ακόμη και δωρεάν να ήταν η πρόσβαση άλλωστε η κυριαρχία του Twitter είναι τόσο μεγάλη που είναι πραγματικά δύσκολο να το ανταγωνιστεί κανείς.