Ο αναλυτής της εταιρείας Asymco, Horace Dediu αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα στατιστικά πωλήσεων κάθε γενιάς smartphone της Apple και να τα συγκρίνει με τα παλαιότερα, προκειμένου να προβλέψει τις πωλήσεις που θα σημειώσει το iPhone 5. Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε, ο Dediu ανακάλυψε πως το iPhone 3G σημείωσε τέσσερις φορές τον αριθμό πωλήσεων του πρώτου ενώ το 3GS ξεπέρασε τις πωλήσεις των δυο πρώτων μοντέλων iPhone κατά 160%!

Το iPhone 4 ξεπέρασε και τους τρεις προκατόχους του ενώ το 4S έχει σημειώσει μέχρι τώρα περίπου τις μισές πωλήσεις από όλα τα υπόλοιπα smartphone της εταιρείας μαζί! Εάν η κυκλοφορία του συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς για άλλο ένα χρόνο μάλιστα, υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει το σύνολο των πωλήσεων iPhone.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο αναλυτής πιστεύει πως το iPhone 5 μπορεί να σημειώσει περίπου 170 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2013 και από 200 εκατομμύρια πωλήσεις στα επόμενα δυο χρόνια. Ανάλογα με την στρατηγική της Apple, την διείσδυση του iPhone στην αγορά καθώς και με άλλους παράγοντες, ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει και τα 250 εκατομμύρια, αριθμός που ισούται με τον συνολικό αριθμό συσκευών που έχει πουλήσει η Apple μέχρι σήμερα.

Το iPhone 5 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Σεπτέμβριο, με πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας την 21η Σεπτεμβρίου.