Οι φίλοι σας αποκτούν παιδιά και δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους. Φωτογραφίζουν μετά μανίας τα βλαστάρια τους και ποστάρουν με καμάρι τις φωτογραφίες στο Facebook. Τους κατανοείτε και μοιράζεστε τη χαρά, αλλά… υπάρχουν και όρια! Ιδίως αν δεν έχετε δικά σας παιδιά και το βιολογικό σας ρολόι κοιμάται μακαρίως, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσετε δεόντως «το πρώτο δοντάκι του μικρού Κωστάκη/Γιωργάκη/Γιαννάκη».

Ο καταιγισμός μωρουδιακών φωτογραφιών έκανε τρεις φίλους από τις ΗΠΑ, τον Κρις Μπέικερ, τον Πίτερ Μαρκίς και την Υβόν Τσενγκ, να αναπτύξουν ένα extension που… αντικαθιστά αυτομάτως τις φωτογραφίες μωρών με άλλες, εντελώς άσχετες.

Η εφαρμογή ονομάζεται – πολύ εύστοχα – Unbaby.me και κυκλοφόρησε στα μέσα της εβδομάδας. Μέσα σε μόλις 30 λεπτά συγκέντρωσε 2.000 Likes, αλλά και περιφρονητικά σχόλια από νέους γονείς.

Το extension λειτουργεί πολύ απλά. Αφού το εγκαταστήσει ο χρήστης, το μόνο που έχει να κάνει είναι ένα refresh, όταν αρχίσουν να εμφανίζονται στο προφίλ του οι «ανεπιθύμητες» φωτογραφίες. Μονομιάς, τα μωρά αντικαθίστανται από φαγητά, ζωάκια, παραλίες και αστεία memes.