Μέχρι στιγμής υπήρχαν αρκετές εφαρμογές για διαχείριση αρχείων office από το κινητό ή το tablet σας, κανένα όμως δεν ήταν απολύτως συμβατή με το πακέτο εφαρμογών της Microsoft, ενώ η τιμή αρκετών από αυτών ήταν απαγορευτική για τον μέσο χρήστη.

Πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για Android και iOS η οποία υπόσχεται πλήρη συμβατότητα με τα αρχεία σας, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε αρχεία Word, Excel και Powerpoint κατευθείαν από το tablet σας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Παράλληλα με την δημιουργία και επεξεργασία αρχείων, το CloudOn επίσης περιέχει έναν ενσωματωμένο PDF viewer για την ανάγνωση (αλλά όχι επεξεργασία) PDF καθώς και έναν file viewer που σας επιτρέπει να ανοίγετε αρχεία τύπου JPG, PNG, GIF. Υποστηρίζει ακόμα τις υπηρεσίες Dropbox, Google Drive και Box.com για το άνοιγμα και την αποθήκευση αρχείων στο cloud χωρίς να χρειάζεται να τα έχετε συνέχεια στην συσκευή σας.

Η ανανεωμένη έκδοση για android, παράλληλα με το άνοιγμα της εφαρμογής σε 60 χώρες, προσφέρει ακόμα την δυνατότητα κλειδώματος των αρχείων σας με κωδικό και το άνοιγμα αρχείων κατευθείαν από email.

Το CloudOn είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για tablets και θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και στο App Store.