proho.gr

Τελικά ο πόλεμος των mobile λειτουργικών αναμένεται πολύ σκληρός. Ενώ όλοι πίστευαν ότι η μάχη θα κριθεί μεταξύ Android και iOS, τόσο τα νέα Windows 8 όσο και το Firefox OS είναι βέβαιο ότι θα φέρουν πολλές ανατροπές στο παιχνίδι.

Φαίνεται μάλιστα ότι η Mozilla επενδύει πολλά στη δική της πλατφόρμα και ότι έχει και την υποστήριξη αρκετών κατασκευαστών. Μάλιστα η ισπανική Telefónica ήδη παρουσίασε μια πρωτότυπη συσκευή με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Όπως σχολιάζεται μάλιστα είναι βέβαιο ότι θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορικά στις αγορές όπου υπάρχει ζήτηση για φθηνότερα κινητά.

Η συσκευή της Telefónica έχει αρκετές ομοιότητες με τα Android smartphone και όπως έχει γίνει γνωστό το Firefox OS θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές στις οποίες τρέχει το Android OS.

Παρόλα αυτά έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να έχει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και σε σχετικά φθηνές συσκευές.

Το πρωτότυπο της Telefónic κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Qualcomm ενώ στις εταιρείες που πρόκειται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια συμπεριλαμβάνονται η Deutsche Telekom, η Etisalat, η Smart, η Sprint, η Telecom Italia, η Alcatel και η ZTE.

Οι πρώτες συσκευές από με το νέο λειτουργικό αναμένεται να εμφανιστούν στις αρχές του επόμενου έτους στη Βραζιλία με κόστος κάτω από 100 δολάρια.