Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία στην παγκόσμια αγορά του iPad του υπολογιστή ταμπλέτα της Apple, εμφανίστηκε στην Κίνα το πρώτο αντίγραφό του, που ονομάστηκε iPed και έχει σημαντικά μειωμένη τιμή, την ώρα που η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πουλήσει 2 εκατομμύρια iPad. Αυτή η αντιγραφή του iPad, εικόνες της οποίας μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση, μοιάζει εκπληκτικά στο πρωτότυπο.
Το iPed χρησιμοποιεί το λογισμικό Android που υποστηρίζεται από τη Google και θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel, ενώ θα κοστίζει μόλις 105 δολάρια (86 ευρώ), σε αντίθεση με το iPad που πωλείται προς 499 δολάρια στις ΗΠΑ και προς 499 ευρώ στην Ευρώπη.

Ο ιστότοπος TECHi, που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες, μετά από μία σειρά τεστ που έκανε στο iPed κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «το iPed είναι ένα αντίγραφο του iPad εξοπλισμένο με (επεργαστή) Intel και (λογισμικό) Android, που μοιάζει πολύ με το προϊόν της Apple και που δεν είναι και τόσο κακό»
H Apple δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ήδη πουλήσει 2 εκατομμύρια iPad πέντε μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμα και το iPhone.