proho.gr

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Google καταγράφει ένα τεράστιο αριθμό από προσωπικές μας πληροφορίες. Γνωρίζει για παράδειγμα ποιες σελίδες επισκεπτόμαστε και φυσικά διατηρεί στο αρχείο του όλες τις αναζητήσεις που έχουμε κάνει.

Όταν ψάχνουμε κάτι όμως καταγράφεται επίσης η χρονική στιγμή της κάθε αναζήτησης αλλά και η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (ΙΡ) με την οποία έχουμε συνδεθεί.

Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα; Τι γίνεται αν δεν θέλουμε το Google να καταγράφει τις αναζητήσεις μας; Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια μηχανή σαν την startpage.com.

H startpage.com περνά όλες τις αναζητήσεις μας μέσα από το Google. Σε αντίθεση με αυτό όμως, δεν καταγράφει κανένα στοιχείο.

Δηλαδή ούτε η διεύθυνση IP ούτε η επίσκεψή σας καταγράφονται, ενώ επιπλέον δεν αποθηκεύονται cookies παρακολούθησης στον browser σας. Στην πραγματικότητα, δεν καταγράφεται καμία πληροφορία για τους επισκέπτες, τίποτα απολύτως.

Και βέβαια το Google δεν γνωρίζει ποιος έχει κάνει την αναζήτησής αφού αυτή γίνεται μέσω της μηχανής αναζήτησής της startpage.com.

Με άλλα λόγια το startpage.com είναι το Google αλλά χωρίς το φακέλωμα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι της έχει απονεμηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σημαντικότατο σήμα εμπιστοσύνης Europrise για την εξαιρετική προστασία της ιδιωτικότητας και των πρακτικών διεκπεραίωσης δεδομένων. Επίσης έχει την έγκριση της Ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων όπως βέβαια και την πιστοποίηση της Certified Secure. Μάλιστα, εκτός των άλλων, κρυπτογραφεί αυτόματα και όλες τις αναζητήσεις!

Λόγω όλων αυτών των χαρακτηριστικών, πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησής που κάθε μέρα γίνεται και πιο δημοφιλής. Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν και οι διαχειριστές της, έχει ήδη ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως.

Το γεγονός αυτό την καθιστά την μεγαλύτερη υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων στον κόσμο και όπως είναι φυσικό όσοι ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι!