proho.gr
Αν και το Διαδίκτυο έχει ταυτιστεί με την ελευθερία, συχνά νομοθεσίες όπως τα SOPA, PIPA στις ΗΠΑ και η ACTA στην Ευρώπη θέτουν αυτή την ελευθερία σε κίνδυνο. Βέβαια διαδηλώσεις και άλλες αντίστοιχες ενέργειες προσπαθούν να τις εμποδίσουν αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο ή απλό.

Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα αν υπήρχε μια ομάδα σαν τους Avengers η οποία θα είχε ως μόνο στόχο την προστασία του Internet; Και η οποία σε κάθε επίθεση εναντίον της ελευθερίας του θα φρόντιζε να το υπερασπιστεί;

Ευτυχώς υπάρχει και μάλιστα μπορούμε όλοι μας να γίνουμε μέλη στην ομάδα αυτή!

Πρόκειται για το Internet Defense League και στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει τις τακτικές που “σκότωσαν” τα SOPA και PIPA και να τα μετατρέψει σε μία μόνιμη δύναμη για την υπεράσπιση του Διαδικτύου.

Η βασική ιδέα είναι να ενημερώνονται εγκαίρως όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα για τις μεγάλες απειλές ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις εναντίον τους. Όπως για παράδειγμα το blackout που είχε γίνει σε μικρές και μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Wikipedia.

Για συμμετάσχει κανείς στο Internet Defense League και να γίνει Avenger του Διαδικτύου, αρκεί να έχει website. Από εκεί και πέρα εγγράφεται στο IDL, και θα λάβει κώδικα που μπορεί να προσθέσει στην ιστοσελίδα του ώστε να φαίνεται ότι είναι μέλος. Από εκεί και πέρα όταν προκύπτει κάποιος λόγος κινητοποίησης, θα λαμβάνει επιπλέον κώδικα προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτή και να ενημερώνει με τον τρόπο αυτό το κοινό.