proho.gr

H λειτουργία «Do Not Track», είναι μια δυνατότητα που ξεκίνησε από τον Firefox και ενημερώνει τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται κανείς ότι δεν θέλει να γίνεται καταγραφή της δραστηριότητάς του σε αυτά.

Επίσης με τον τρόπο αυτό γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί την εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων. Μάλιστα, αν και το «Do Not Track» αρχικά υπήρχε μόνο στον browser της Mozilla, στη συνέχεια άρχισε να επεκτείνεται και στους υπόλοιπους.

Βέβαια για να λειτουργήσει πρέπει και τα site που επισκέπτεται κανείς να σέβονται την επιθυμία αυτή του χρήστη. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν το Twitter ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να υποστηρίζει το «Do Not Track».

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνδυασμό με το νέο σύστημα που έχει ξεκινήσει η υπηρεσία και με το οποίο κάνει στα μέλη της προσωποποιημένες προτάσεις για το ποιους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Η δυνατότητα να αντλεί τις πληροφορίες που χρειάζεται προκειμένου να κάνει τις προτάσεις αυτές προέρχεται χρήση των buttons του Twitter που ενσωματώνουν οι διάφοροι ιστοχώροι στις σελίδες τους. Χρησιμοποιεί δηλαδή τις πληροφορίες των οποίων τη συλλογή εμποδίζει το «Do Not Track».

Έτσι όσοι χρήστες το έχουν ενεργοποιήσει, δεν θα βλέπουν τις προσωποποιημένες αυτές προτάσεις.