proho.gr

Φαίνεται ότι η Apple βρήκε τι θα κάνει με τον απίστευτο όγκο μετρητών που έχει στη διάθεση της. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία μετά την ανακοίνωση και των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων διαθέτει σε ρευστό περίπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία έχει λάβει αμέτρητες προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να τα επενδύσει.

Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο Steve Jobs είχε κάνει αντίστοιχες σκέψεις και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο «Informa MVNO Industry Summit» από τον αναλυτή ασύρματων δικτύων Whitey Bluestein δεν αποκλείεται σύντομα η Apple να κάνει το πρώτο βήμα ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι σαφές βέβαια ότι οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια κίνηση. Παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι η εταιρεία του Cupertino να προχωρήσει προς την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος με μικρά βήματα.

Αρχικά δηλαδή το δίκτυο της θα αποτελεί απλώς μια εναλλακτική λύση για τους χρήστες ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να πουλάει τις συσκευές της μαζί με κάποιο συμβόλαιο ή επιδότηση.