proho.gr
Την Κυριακή που μας πέρασε, η οργάνωση για τη θέσπιση των USB προτύπων, ανακοίνωσε ότι θύρες USB 3.0 θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε smartphones και ταμπλέτες μέχρι το τέλος του έτους.

Οι κινητές συσκευές θα διαθέτουν μια θύρα microUSB με βάση την τεχνολογία USB 3.0 για να χωράνε στο μικρό μέγεθός τους, δήλωσε ο Rahman Ismail, στέλεχος του USB Implementers Forum.

Επί του παρόντος τα smartphones και οι ταμπλέτες χρησιμοποιούν το παλαιότερο και λιγότερο γρήγορο USB 2.0. Τα αναβαθμισμένα συστήματα θα μπορούν να φτάνουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 800Mbps. «Μία μεταφορά που κάποτε διαρκούσε 15 λεπτά, πλέον θα πραγματοποιείται μέσα σε 1 λεπτό και 10 δεύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ismail.

Οι ταχύτητες μεταφοράς μέσω των USB 3.0 για κινητά, θα είναι σημαντικά πιο αργές από τις αντίστοιχες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα οποία θα απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητες μέχρι και 5Gbps. Ωστόσο, οι φορητές συσκευές θα φορτίζονται ταχύτερα, μιας και η ροή ενέργειας θα είναι μεγαλύτερη μέσων των θυρών USB 3.0.

Από την άλλη πλευρά, η Intel ανακοίνωσε ότι και αυτή σκοπεύει να ενσωματώσει την ανταγωνιστική της τεχνολογία Firebolt, σε διάφορες φορητές συσκευές.

Το ευτυχές είναι ότι πολλοί από τους τελευταίους υπολογιστές διαθέτουν τόσο θύρες USB 3.0, όσο και Thunderbold, κάτι που υποδηλώνει ότι προς το παρόν οι δύο τεχνολογίες μπορούν να συνυπάρξουν.