Καινοτόμες ιδέες εμπνευσμένες από βιολογικούς οργανισμούς δεν αποτελούν κάτι το πρωτόγνωρο στον σχεδιασμό στον τομέα των μεταφορών.

Το φιλόδοξο σχέδιο περιλαμβάνει ένα θαλάσσιο concept όχημα, το οποίο θα είναι λειτουργικό και ικανό για ελιγμούς κάτω από το νερό. Οπτικά φέρει αρκετές ομοιότητες με μια φάλαινα και καταφέρνει να συνδυάσει τόσο μία ευχάριστη αισθητικά παρουσία με την μηχανική λειτουργικότητα. Πέρα όμως από την εξωτερική εμφάνιση, το εν λόγω όχημα θα αποτελέσει ένα από τα γρηγορότερα υποβρύχια μέσα μεταφοράς, όταν και εάν με το καλό έρθει, προσφέροντας παράλληλα άνεση και πλούσιο περιβάλλον αλληλεπίδρασης με τον χρήστη.

Σε ένα τέτοιο concept όχημα δεν θα μπορούσε να μην είναι έντονο το “πράσινο” στοιχείο, έτσι το θαλάσσιο όχημα θα χρησιμοποιεί μία ειδική μηχανή καύσης βιοκαυσίμου ικανότητας 800hp, ενώ ο ανεφοδιασμός τους θα επιτελείται αυτόνομα από μη επανδρωμένους σταθμούς.

Τώρα, όσον αφορά την πραγματοποίηση των ελιγμών, το “σώμα” του θα είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύ και συνάμα ανθεκτικό σύνθετο χυτών ανθρακονημάτων με κυψελοειδή μορφή. Η κομψή και ελαφριά δομή του, με βάρος μόλις 928 κιλών, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην ευλυγισία των κινήσεών του, ενώ η οδήγηση του water-jet μίνι υποβρυχίου θα υποβοηθείται από ειδικά σχεδιασμένα πίσω πτερύγια. Ετοιμαστείτε κάποια στιγμή να σχίσετε τις θάλασσες με μέγιστη ταχύτητα 300 κόμβων και μέση ταχύτητα 120.