proho.gr

Ήταν μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα για τον Flash Player της Adobe, με τον αείμνηστο Steve Jobs να επικρίνει δημοσίως το Flash, λέγοντας ότι το τέλος του δεν απέχει και πολύ. Από την άλλη τα Android fanboys να υποστηρίζουν, ότι κάθε άλλο παρά στις τελευταίες μέρες του δεν είναι το Flash και πως είναι απαραίτητο για μία πλήρη εμπειρία σε μια φορητή συσκευή χειρός, παρόμοια με αυτή κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, η ίδια η Adobe «σκότωσε» το Flash τον περασμένο μήνα, όταν δήλωσε ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη του Flash Player για κινητά. Η εταιρεία όμως, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την κυκλοφορία security fixes για τον Player, ενώ ακόμα και ότι θα το αναβάθμιζε για υποστήριξη από το Android 4.0 Ice Cream Sandwich, πριν το τέλος του έτους.

Ο Adobe Flash Player ενημερώθηκε δύο φορές τον τελευταίο μήνα περίπου, αλλά καμία από τις ενημερώσεις δεν προσέθετε υποστήριξη για το νέο λειτουργικό Android. Ευτυχώς όμως, η Adobe κυκλοφόρησε, τώρα, μια ενημέρωση η οποία προσθέτει την υποστήριξη για συσκευές που τρέχουν το Ice Cream Sandwich, συμπεριλαμβανομένου και του Galaxy Nexus.

Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που η Adobe θα ενημερώσει τον Flash Player για υποστήριξη νέων λειτουργικών Android. Η εταιρεία δεν θα ενημερώσει το plugin για την υποστήριξη μελλοντικών εκδόσεών του.

Οι Galaxy Nexus και άλλοι χρήστες που έχουν τρέχουν κάποιος custom ROM, μπορούν να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση του Flash Player από εδώ.