«Οι αποδείξεις φαίνεται πως υποδεικνύουν με σιγουριά πως κάτι συμβαίνει εκεί πάνω στον ουρανό», έγραψαν πρόσφατα οι Anonymous στην ιστοσελίδα τους. Μάλιστα, ανέβασαν ένα βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube, στο οποίο ισχυρίζονταν πως ο καθηγητής Thomas Zurbuchen είχε αποκαλύψει στην Επιτροπή Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας των ΗΠΑ πως είναι πανέτοιμοι να ρίξουν στη δημοσιότητα τις αποδείξεις που έχουν για ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

«Ο πολιτισμός μας είναι στο κατώφλι της ανακάλυψης ενδείξεων εξωγήινης ζωής στο Διάστημα», φέρεται να είπε ο καθηγητής σύμφωνα με τους Anonymous.

Η παρέμβαση αυτή των Anonymous προκάλεσε συζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του καθηγητή Thomas Zurbuchen, ο οποίος είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος αποστολών της διαστημικής υπηρεσίας.

«Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, δεν αναμένεται να γίνει κάποια ανακοίνωση από τη ΝASA σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη, υπάρχουν αποστολές που εξελίσσονται και μπορεί να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα», απάντησε ο καθηγητής μέσω Twitter.

AP_110515113501

Το βίντεο των Anonymous ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της NASA πως έχει ανακαλύψει δεκάδες νέους πλανήτες σαν τη Γη στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.

Συνολικά, 219 «νέοι πλανήτες» εντοπίστηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ. Σύμφωνα με τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ, οι πλανήτες δεν είναι πολύ κοντά στους ήλιους τους, κάτι που σημαίνει πως η απόστασή τους είναι ιδανική για τη φιλοξενία ζωής.