proho.gr

Στο YouTube, μπορούμε να βρούμε τα πάντα, από μουσικά βίντεο, μέχρι πειράματα φυσικής και από χαριτωμένα και αστεία σκανταλιάρικα γατάκια, μέχρι συνεντεύξεις εξεχουσών προσωπικοτήτων.

Με λίγα λόγια υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ωστόσο χάνεται μέσα σε όλα τα υπόλοιπα και έτσι η προσοχή ενός παιδιού όταν αναζητά πληροφορίες στο δίκτυο, είναι εύκολο να διασπαστεί. Η Google, εντόπισε αυτό το ζήτημα και λάνσαρε μία λύση που ονομάζεται «YouTube for Schools».

To «YouTube for Schools» πρόκειται για μία ρύθμιση δικτύου, την οποία οι υπεύθυνοι των σχολείων, μπορούν να ενεργοποιήσουν, ώστε να δώσουν πρόσβαση μόνο στο περιεχόμενο του YouTube EDU, το οποίο μεταφράζεται σε βίντεο από τους περισσότερους των 600 συνεργατών του ιστότοπου, μεταξύ των οποίων είναι και οι Smithsonian, TED, Steve Spangler Science και Numberphile.

Εκτός από τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένα βίντεο, η Google έχει επίσης εργαστεί μαζί με εκπαιδευτικούς, για να συγκεντρώσει πάνω από 300 playlists με συγκεκριμένο αντικείμενο και ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας.