Η εταιρεία Microsoft θεωρεί ότι τα λογισμικά προστασίας των λειτουργικών συστημάτων Windows 10 ανταποκρίνονται στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όποια ερωτήματα των ρυθμιστικών αρχών, δήλωσε το γραφείο τύπου της εταιρείας στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Κύριος στόχος της Microsoft είναι να προστατεύσει τους πελάτες της εταιρείας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα λογισμικά ασφαλείας Windows 10 ανταποκρίνονται στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα των ρυθμιστικών αρχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Microsoft, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική εταιρεία Kaspersky Lab («Εργαστήριο Κασπέρσκι»), είχε ανακοινώσει ότι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την πολιτική των καρτέλ (FCA), όπου κατέθεσε αγωγή κατά της Microsoft, την οποία κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την προσφυγή της Kasprersky Lab.