Το FBI αναμένεται να αρχίσει δοκιμές σε ένα μάλλον όχι και τόσο συνηθισμένο περιφερειακό για το δημοφιλές iPhone. Πρόκειται για ένα σαρωτή αποτυπωμάτων, με σκοπό την χρήση του στην αναγνώριση και ταυτοποίηση στοιχείων.

Χρησιμοποιώντας ένα περιφερειακό, αξίας 599 δολαρίων, γνωστού ως «FBF MobileOne», οι πράκτορες της υπηρεσίας θα είναι σε θέσει να σαρώνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός υπόπτου και εν συνεχεία να τα διασταυρώνουν με την εθνική βάση δεδομένων του FBI για μια γρήγορη ταυτοποίηση.

Το «MobileOne» κατασκευάστηκε από την Fulcrum Biometrics και κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου. Διαθέτει έναν scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων 256-bit, 508dpi, πίσω από τον οποίο κρύβεται η AuthenTec. Το περιφερειακό συνδέεται κανονικά με ένα iPhone ή ένα iPod touch, στη χαρακτηριστική θύρα 30 ακίδων που διαθέτει.

Η Fulcrum ισχυρίζεται ότι είναι ικανό να επεξεργαστεί ταυτόχρονα 10 δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και ένα σύνολο πέντε φωτογραφιών προσώπου σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Οι πρώτες δοκιμές πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος, όμως δεδομένου των ιδιαίτερα αυστηρών κριτηρίων που επιβάλλει το FBI, η εμφάνιση του στην «ενεργό δράση» θα καθυστερήσει αρκετά.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr