Η Samsung είχε υποσχεθεί ότι στα μέσα του 2012 θα παρουσιάσει στο κόσμο της τεχνολογίας τις πρώτες εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές, αρχής γενομένης με ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε τεχνολογικές εκθέσεις, η κορεατική εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει εύκαμπτες οθόνες, με πάχος μόλις 0.3mm.

Ωστόσο, το τελευταίο βίντεο της εταιρίας έχει αφήσει κάθε λάτρη της τεχνολογίας άφωνο. Πρόκειται για το tablet του μέλλοντος, το οποίο προσφέρει την απόλυτη 3D εμπειρία στη διάφανη και εύκαμπτη οθόνη του.

Μπορεί το demo βίντεο της Samsung να αφορά τα «τεχνολογικά σενάρια του μέλλοντος», ωστόσο εργοστάσια στη Μέση Ανατολή έχουν ήδη αρχίσει τη παραγωγή εύκαμπτων κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα «χτυπήσουν» την αγορά μέσα στο 2012.

Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης της εταιρίας, ο επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων, Ρόμπερτ Γι υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι οι ευέλικτες οθόνες να εισέλθουν στην αγορά μέσα στο 2012. Ευελπιστούμε στο πρώτο μισό του έτους».

Μια άλλη πιθανή καινοτομία που θα δούμε το 2012, είναι οι «αναδιπλούμενες» οθόνες.

Την απόδειξη ήρθε να μας δώσει η «αντίπαλος» εταιρία της Samsung, Nokia, η οποία παρουσίασε το κινητό Kinectic, τη πρώτη ευέλικτη ηλεκτρονική συσκευή.

Το Kinectic δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να λυγίζουν την οθόνη του για διαχειρίζονται τις εφαρμογές του κινητού (βίντεο, μουσική κλπ.). Ωστόσο η Nokia δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Σε προηγούμενες εκθέσεις της, η Samsung παρουσίασε OLED οθόνες, οι οποίες μπορούν να διπλωθούν.

Το περασμένο Ιανουάριο η εταιρία παρουσίασε AMOLED οθόνες 4.5 ιντσών και μόλις 0.3mm λεπτές. Μάλιστα, ορισμένες απ’ αυτές μπορούν να διπλωθούν τελείως χωρίς να σπάσουν.

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται έντονα οτι η Samsung έχει ήδη προχωρήσει σε μαζική παραγωγή τέτοιου είδους συσκευών.

Προς το παρόν μπορούμε να απολαύσουμε τις παρακάτω φωτογραφίες: