Αρκετά έχουν ήδη ειπωθεί για τις επιπτώσεις του Sopa (Stop Online Piracy Act) στο Internet και ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι απειλεί άμεσα ό,τι αντιπροσωπεύει την online ελευθερία λόγω. Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης χρησιμοποιεί το Sopa για τη δημιουργία ενός όπλου επιρροής της λογοκρισίας, το οποίο θα είναι αντιπαραγωγικό για την ελευθερία της έκφρασης μέσω του διαδικτύου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει ολόκληρο το περιεχόμενο που φιλοξενούν ιστοσελίδες, σε περίπτωση που δεν είναι αρεστό αυτό.

Υπάρχουν πάρα πολλά «λάθη» σε αυτό το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο θα μπορούσε αρχικά να είχε περάσει με καλές προθέσεις, αλλά σαφέστατα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει σε ένα φρικτό λάθος. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή τη ζημιά, μέσω γραπτών αναφορών και επιστολών προς την κυβέρνηση.

Εν μέσω αυτής, η Anonymous αποφάσισε να στραφεί κατά του Sopa με τον τυπικό χαρακτηριστικό τρόπο της. Έτσι ανακοινώνουν την Operation Blackout κατά του Sopa. Οι ακριβείς προδιαγραφές και η φύση της επίθεσης δεν είναι γνωστές ακόμα. Ωστόσο, υπάρχουν δύο βίντεο από Anon στο YouTube, που φυσικά κινούνται στα καθιερωμένα αισθητικά πλαίσια.

Πηγή: proho.gr