Αν οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης δεν σας λειτουργούν, πιθανόν το πρόβλημα να εντοπίζεται στο Keychain. Τις περισσότερες φορές το Keychain δρα στο παρασκήνιο και διαχειρίζεται τους κωδικούς πρόσβασης για σας από προεπιλογή. Το Keychain ξεκλειδώνει με το κωδικό πρόσβασης του login σας. Όμως, ορισμένες φορές το Keychain μπορεί να παρουσιάσει κάποιο σφάλμα.

Τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το Keychain είναι αρκετά εύκολο να επιλυθούν. Κρυμμένη στο Applications> Utilities είναι το Keychain Access, μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε προβλήματα σχετικά με το Keychain. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο, το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι πάτε στο Keychain Access> Keychain First Aid. Χρησιμοποιώντας την επιλογή Repair είναι δυνατό να επιδιορθωθούν τα προβλήματα.

Σε περίπτωση όμως που το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού, τότε μην χάνετε το κουράγιο σας, εάν έχετε κρατήσει κάποιο backup, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε τα στοιχεία του Keychain. Αν και πάλι το πρόβλημα παραμένει, τότε μία πιο σκληροπυρηνική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το Reset My Default Keychain και να αρχίσει από την αρχή να αποθηκεύει κωδικούς κτλ.

Πηγή: proho.gr