H TP-Link παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τη νέα σειρά smartphone Neffos X, που καθιερώνει την εταιρεία και στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Η νέα σειρά -που αποτελείται από τα Neffos X1 και Neffos X1 Max- χαρακτηρίζεται από τον κομψό σχεδιασμό, την τελειότητα της εικόνας, την ασφάλεια και τις επιδόσεις του επεξεργαστή.

Κομψή σχεδίαση με κορυφαίο χαρακτηριστικό τη διπλή κυρτή πίσω όψη

Εμπνευσμένο από τις αρμονικές γραμμές της φύσης, το μεταλλικό εξωτερικό περίβλημα (unibody) των Neffos X1 και X1 Max είναι κομψό, λείο και κατασκευασμένο από υλικά κορυφαίας ποιότητας. Κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια έχει τελειοποιηθεί, ώστε οι συσκευές να προσφέρουν αίσθηση οικειότητας και να παρέχουν στο χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Κορυφαίο χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η διπλή κυρτή πίσω όψη που στενεύει προς τις άκρες και επιτρέπει εργονομική λαβή, με ευκολότερο κράτημα και λειτουργία με το ένα χέρι, σε σύγκριση με άλλες συσκευές παρόμοιου μεγέθους.

Άριστη φωτογραφική μηχανή

Τα νέα smartphones Neffos X1 και Neffos X1 Max διαθέτουν πίσω κάμερα 13 megapixel της Sony, φωτισμό στην πίσω όψη, με δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε πραγματικό χρόνο, ενώ η λειτουργία Beautify κάνει τη λήψη selfies καλλιτεχνική υπόθεση με ένα απλό κλικ!

Ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα σε μόλις 0,2’’

Η ταυτοποίηση με δακτυλικό αποτύπωμα (fingerprint ID) ξεκλειδώνει το τηλέφωνο σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Καθώς ο αισθητήρας κάνει χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων, με την επανάληψη βελτιώνονται τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έτσι, όσο πιο συχνά ο χρήστης ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του, τόσο πιο ακριβής και γρήγορη γίνεται η διαδικασία αυτή.

Λειτουργικό

Το Neffos X1 όσο και το X1 Max διαθέτουν ένα προσαρμοσμένο Android 6.0 Marshmallow αναβαθμισμένο με περισσότερες από 3.000 βελτιώσεις, το οποίο έχει «πειραχτεί» ώστε να προσφέρει ευκολία στη χρήση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, γρήγορη και άψογη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών και ευχάριστο gaming.

Η στρατηγική της εταιρείας

H TP-Link, No1 παίκτης στην αγορά των Wi-Fi προϊόντων για περισσότερα από 20 συναπτά χρόνια, εδραιώνει τη θέση της και στην αγορά των smartphones, περνώντας στην πλευρά της παραγωγής ΙοΤ προϊόντων. Η στρατηγική ΙοΤ της εταιρείας συνοψίζεται στα εξής: τα router IoT ως συσκευές και hub πληροφορίας, τα smartphone ως βασικά μέσα διασύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και συσκευών, το cloud ως πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων και επεξεργασίας, και τέλος διάφορες λύσεις έξυπνου σπιτιού. Στην καρδιά αυτής της στρατηγικής και του ΙοΤ οικοσυστήματος της TP-Link βρίσκονται τα smartphone, ως η κατ ΄εξοχήν συσκευή διάδρασης μεταξύ ανθρώπων αλλά και ανθρώπων-συσκευών. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, o κ. Kevin Wang, Head of Western Europe of TP-Link, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε σήμερα τα νέα  smartphone Neffos X1 και Neffos X1 Max. Στόχος μας για τη σειρά Neffos είναι να γίνει ένα παγκόσμιο label τεχνολογίας στην υπηρεσία του ανθρώπου. Τα Neffos είναι οι πιο ανθρωποκεντρικές συσκευές που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους και με τον κόσμο τριγύρω τους». Ο κ. Γιάννης Λουσίδης, Senior Consumer BU Commercial Manager της TP-Link στην Ελλάδα & Κύπρο, δήλωσε:  « Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο design και τη λειτουργικότητα των smartphone Neffos και αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία μοναδική εμπειρία, ειδικά σε όσους δίνουν σημασία στα προϊόντα με ωραίο σχεδιασμό, είναι αξιόπιστα και προσανατολίζονται στο χρήστη». Η σειρά Χ προσφέρει μία εξαιρετική σχέση ποιότητας–τιμής, προσφέροντας πολλαπλά χαρακτηριστικά στους χρήστες τους. Οι τιμές ξεκινούν από μόλις 189 ευρώ για το Neffos X1 και 239 ευρώ για το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό Neffos X1 Max. Τα smartphones θα είναι διαθέσιμα σε δύο χρώματα, το cloudy grey και το sunrise gold.

Σχεδιασμός – Τεχνικά χαρακτηριστικά Neffos X1 & Neffos X1 Max

Το πάχος του Neffos X1 Max είναι μόλις 2,75 χιλιοστά, ένα από τα πιο στενά στην αγορά, ενώ το X1 έχει πάχος 2,95 χιλιοστών. Και τα δύο τηλέφωνα επιτυγχάνουν αυτό το εξαιρετικά λεπτό πάχος ακόμα και με το πλαϊνό κουμπί σίγασης ήχου. Το X1 και το X1 Max διαθέτουν επίσης πολύ λεπτό πλαίσιο (πρόσοψη) και λείες άκρες που φτάνουν  μόλις τα 0,6 χιλιοστά. Με το μήκος των τηλεφώνων να έχει διατηρηθεί στο ελάχιστο, η αναλογία οθόνης και σώματος της συσκευής είναι υψηλή στο 76%. Η οθόνη χρησιμοποιεί πλήρως τεχνολογία in-cell με TDDI (touch and display driver integration), που είναι ελαφρύτερη και 0,2 χιλιοστά πιο λεπτή από ό,τι η συνηθισμένη επικάλυψη σε άλλα smartphones. Προσφέρει επίσης υψηλή ακρίβεια ελέγχου σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές και άψογη ενσωμάτωση της οθόνης με σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, ενώ επίσης παρατείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η 2,5D Corning Gorilla Glass οθόνη του X1 Max προσφέρει φυσική αίσθηση αφής κατά το swiping της οθόνης. Η εμφάνιση της οθόνης – υπέροχη στις 5,5 ίντσες – έχει υψηλή αντίθεση χρωμάτων 1800:1, προσφέροντας την καλύτερη αίσθηση στην κατηγορία του. Τα χρώματα αποδίδονται με απόλυτη ακρίβεια και ζωντάνια. Οι λεπτομέρειες είναι έντονες και οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές ακόμα και αν βλέπετε από δύσκολες γωνίες. Οι συσκευές της σειράς Neffos X είναι τέλειες για παιχνίδια με πλούσια γραφικά αλλά και σειρές ή ταινίες.

Κάμερα – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η νέα σειρά διαθέτει πίσω κάμερα με αισθητήρα 13 megapixel της Sony, φωτισμό στην πίσω όψη, φακό 5P και γρήγορη PDAF (ανίχνευση αυτόματης εστίασης) σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Διαθέτει επίσης φακό με διάφραγμα f/2,0 για πιο καθαρές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και προσφέρει μικρό βάθος πεδίου. Τα Neffos X1 και X1 Max διαθέτουν νυχτερινή λήψη σε πραγματικό χρόνο, ώστε ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η εικόνα που βλέπουν οι χρήστες να είναι η εικόνα που έχει καταγραφεί – ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να μαντεύει την εικόνα που αποθανατίζει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι κάμερες συμπεριλαμβάνουν επίσης και στάνταρ χαρακτηριστικά, όπως HDR, Time Lapse και Πανόραμα. Η λειτουργία ζωντανής λήψης περνά από την μπροστινή, 5 megapixel κάμερα ενώ το Beautify mode σε πραγματικό χρόνο κάνει τη λήψη των selfies ενστικτώδη υπόθεση. Με το Neffos X1 και το Χ1 Max η τέλεια selfie απέχει μόλις το πάτημα ενός κουμπιού μακριά.

Απόδοση χωρίς συμβιβασμούς

Γρήγορος επεξεργαστής, διάρκεια μπαταρίας, ταχύτατη φόρτιση και άνεση με Android 6.0 Marshmallow αναβαθμισμένο με περισσότερες από 3.000 βελτιώσεις Το Neffos X1 και το Χ1 Max τροφοδοτούνται από το octa-core MediaTek Helio P10 chipset που έχει έως και 4GB RAM και ROM** 64GB, που μπορεί να επεκταθεί με μια κάρτα microSD έως και 128GB. Το τηλέφωνο υποστηρίζει dual-band Wi-Fi και πολλαπλές ζώνες LTE για γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου αυτό είναι διαθέσιμο. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά X μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε τυπική δραστηριότητα του smartphone, από περιήγηση στο διαδίκτυο και βίντεο streaming μέχρι τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Σημαίνει επίσης πιο σταθερές και αξιόπιστες ασύρματες συνδέσεις μέσω Wi-Fi ή δεδομένων κινητού τηλεφώνου. Η μεγάλης διάρκειας 3,000 mAh μπαταρία στο εσωτερικό του X1 Max μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 50% σε 30 λεπτά, γεγονός που κάνει την επαναφόρτιση του τηλεφώνου πολύ εύκολη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.neffos.gr και ακολουθήστε το Neffos στο Facebook